Jazz in Arnhem

di 01okt2019

Jasper van ’t Hof trio met Paul Heller

Van 20:30 tot 23:00

Prijs 17,50


Jasper van ‘t Hof – Buma Boy Edgar Prijs Tour
De Buma Boy Edgar Prijs 2018, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, werd in december 2018 toegekend aan de pianist/toetsenist en componist Jasper van ’t Hof (Enschede, 1947). Jasper van ’t Hof verdient de prijs voor zijn imposante oeuvre, het resultaat van vijftig jaar professioneel musiceren. Zowel op piano als achter synthesizer en andersoortige keyboards heeft Van ’t Hof zich al decennialang als een genre-overstijgend instrumentalist en componist bewezen.
Jazz is altijd een ruim begrip gebleven voor Van ’t Hof die zich binnen alle stijlen van freebop tot jazzrock, free-jazz en fusion heeft begeven en zich ook na vijftig jaar niet op een bepaalde richting laat vastpinnen. Zijn veelzijdigheid en lange staat van dienst is zo imposant dat de jury zich al bij het eerste beraad verbaasd afvroeg hoe het toch kan dat deze begenadigde toetsenvirtuoos de prijs nog niet eerder heeft gewonnen.
Voor een deel zal dat aan de nu eindelijk wel gelauwerde musicus zelf liggen. Jasper van ’t Hof is dan weliswaar zo Nederlands als Leidse kaas maar hij heeft zijn werkterrein al vroeg naar het buitenland verlegd. Vooral onze oosterburen herkenden in hem al snel een groot musicus met bovendien een zeldzaam sterke uitstraling op het podium. Zijn zogeheten X-Factor maakt nog altijd het verschil. Waar hij ook achter zijn klavier plaatsneemt, altijd lijkt er iets bijzonders te gaan gebeuren.
“Van ’t Hof heeft zich binnen alle stijlen van freebop tot jazzrock, free-jazz en fusion begeven en laat zich ook na vijftig jaar niet op een bepaalde richting vastpinnen.”
Stefan Lievestro is voor Jasper een brug naar het nieuwe Nederland. De nieuwe musici, de nieuwe muziek, nieuwe ontwikkeling en onbegrensde mogelijkheden. Grote kennis van zaken. Jamie Peet is de nieuwe buitengewoon interessante generatie aan drummers. Een genot, die heel veel inspiratie geeft. Met dit Trio wordt de basis van de BBE tour gevormd. Een concept waar Jasper ook de “elektriciteit “ in zet in de vorm van soundbanks/synthesizer/effects/computers/ en zo nog meer… een herbeleving van eind jaren 60/70-tiger jaren. Een pianist komt het beste tot zijn uiting in een trio en er wordt het uiterste van hem gevergd.

Reserveren: https://www.jazzinarnhem.nl/concerten/jasper-van-t-hof-trio/