Huidige Productie


van 28 september t/m 21 oktober

iedere woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - Aanvang 20.30 uur

Matinee op zondag 15 oktober - Aanvang 15.00 uur  - Entree € 15,00

 

Reserveren: via de agenda van deze pagina of

tel: 026-3514436 - email: reservering@theaterhethof.nl

Tien en twintig jaar geleden speelden wij de thriller 'Tien Kleine Negertjes'. Dus vonden wij dat het weer eens tijd werd voor de toneelbewerking van deze onsterfelijke bestseller van Agatha Christie. En ook al is de titel aangepast, het blijft natuurlijk nog steeds hetzelfde onvolprezen, meest gespeelde en geweldig spannende toneelstuk.

- Tien mensen worden uitgenodigd om een weekend door te brengen in een landhuis op een afgelegen en verder onbewoond eiland. De gastheer en gastvrouw zijn echter afwezig. Op de eerste avond krijgen zij via een mysterieuze stem te horen dat ze worden beschuldigd van een misdaad. Kort daarop valt de eerste gast dood neer. Wanneer een aantal uren later een tweede gast dood wordt gevonden, slaat de angst pas echt toe. Er is een moordenaar op het eiland en het leven van de achterblijvers wordt een hel... -

Dit alles, samengevoegd met de geweldige spelersgroep en de altijd aanwezige professionele en humorvolle benadering van Het Hof, staat weer garant voor een heerlijk ontspannen en gezellig cultureel avondje uit. We hopen u dan ook op een van de onderstaande data in ons theater te mogen begroeten.

Toen Waren Er Nog... wordt gespeeld door:
Mara Hoek - Anita van Rootselaar - Nelleke Verweij - Erik Bok - George Deuss - Florijn d'Huet - Joop van der Linden - Jan Verhoeven - Jelle Vreman - Jochem de Rooi.

 


 DE KOMEDIANTEN

We maken de repetitie mee van een scène uit het toneelstuk 'Volpone'. De werkelijkheden van de repetitie, (in afwezigheid van een zieke regisseur) van de gespeelde scène en van de verloren, maar bij flarden terugkomende liefde uit hun beider verleden, lopen door elkaar, verwarrend maar ook onderling verhelderend. Intussen krijgen we dezelfde scènes met alle emotionele onderbrekingen ongeveer driemaal te zien, in verschillende versies. Naast deze variaties geeft het toneelstuk amusante en lichtelijk geschminkte informatie over het werk van de acteurs, over hoe een voorstelling ontstaat en over de emotionele dijkbreuken die daarbij optreden. Oorspronkelijk heette het toneelstuk 'Pas de Deux'.

Claus zelf herschreef het later als een bewerking voor het Gentse theatergezelschap en noemde dat stuk toen: 'De Komedianten'.

Wij spelen een bewerking uit delen van beide stukken, waarmee wij hopen hiermee de sterkste kanten van beide stukken te hebben samengevoegd. En dat op een wijze die de bezoeker het meest zal boeien en de kracht van het stuk het beste naar voren te halen.

GERUCHTEN

 

Een hilarische komedie waar verwarring en hypocrisie om voorrang vechten, met een zeer verrassend slot.

 

Chiel en Mia Brokking geven een feest ter ere van hun tienjarige huwelijk. Wanneer de eerste gasten arriveren, blijkt Chiel buiten bewustzijn op bed te liggen en is zijn vrouw Mia in geen velden of wegen te bekennen. Het lijkt er verdacht veel op, dat Chiel een zelfmoordpoging heeft ondernomen. Een groot schandaal dreigt, temeer daar hij Eerste Kamerlid is. En er gingen ook al enige tijd geruchten de ronde over mogelijke buitenechtelijke praktijken van het stel. Als de gasten enigszins bekomen zijn van de schrik, doen ze er dan ook alles aan om te voorkomen dat er maar iets naar buiten komt. Er worden allerlei smoezen verzonnen. En er wordt keihard gelogen. En hoe meer gasten er arriveren, des te groter wordt de verwarring. Want… wie was er nu wel... en wie niet... en van wat... op de hoogte.

 

met:

Esther Beldman - Oda Berends - Anke Lensen - Marleen Teunissen Tessa Tiesma - Erik Bok - Chris van der Laan -  Jochem de Rooi Sander Spaan - Mars Teunisz.    Regie: Joop van der Linden.