Jasper Blom Kwartet

di 06feb2018

het ensemble HOLZIG met o.a. oud studenten van ArtEZ

Van 20.30 tot 22:30

Prijs 15,00

Het Jasper Blom Quartet is een “all star bezetting” met op de saxofoon Jasper Blom, gitarist Jesse van Ruller, bassist Frans van der Hoeven en drummer Martijn Vink die inmiddels vier cd’s heeft uitgebracht. De composities zijn allen van de hand van Jasper Blom en bieden een electro-jazz cocktail van stijlinvloeden, met als uitgangspunt experimenteerlust, vrijheid in
samenspel, effecten, funk grooves en jazzswing.
Het kwartet speelt op internationale jazzpodia en festivals in binnen-en buitenland en werkte oa met de Italiaanse trompettist Marco Tamburini en met de Amerikaanse altist Dick Oatts als gastsolisten. Met de Belgische trompettist Bert Joris deed het JBQ een toernee van 15 concerten door de BeNeLux onder de naam “Polyfonie van de Lage Landen”. De muziek hiervan was geïnspireerd op de Polyfonische muziek uitde 15e en 16e eeuw.
Het JBQ speelde oa op het North Sea Jazz Festival, Rotterdam International Jazz, BIMhuis Amsterdam, ELBjazz Hamburg, Borusan House Istanbul, Trondheim Jazz Festival, Birdland Hamburg, Unterfahrt Munich, A Trane Berlin enz… Nils Wogram is een van de belangrijkste jazztrombonisten van Europa. Als begenadigd instrumentalist, productief componist en bandleader van formaat is hij een opvallende verschijning in de Europese jazz scene. In 2013 ontving hij de belangrijkste Duitse Jazz Award, de Albert Mangelsdorff Prijs 2013.
Zijn brede oriëntatie voor zowel complexe muziek als recht door-zee funk en jazz, zijn ongelofelijke instrumentbeheersing en zijn avontuurlijke instelling, maakt hem tot de perfecte gast voor het Jasper Blom Quartet.

Reserveren: info@jazzinarnhem.nl