Huidige Productie

Twee vrouwen op oorlogspad

In een hotelkamer bereiden twee dames zich voor op het huwelijksfeest van hun beider ex, die net getrouwd is met echtgenote nummer drie. Met hem hebben ze echter nog een zuur appeltje te schillen. En niet alleen met hem. Ze hebben een plannetje om gezamenlijk op dat huwelijksfeest, dat beneden hen wordt gevierd, een verrassingsoptreden te geven, waar ze de verse bruid zullen toespreken. Meedogenloos en vilein wensen ze het jonge meisje veel, heel veel succes. En ook de andere feestgangers zullen eraan moeten geloven. Maar ook onderling staan er tussen beide dames nog wel wat rekeningen open.

Van ’t Hek kan in deze komedie veel van zijn vertrouwde thematiek kwijt. De ontmaskering van de burgerlijke hypocrisie en genadeloze typeringen van de vriendenkring zijn bijzonder raak en worden in deze eenakter door de actrices Abeke Schreur en Elisabeth Loot-Verlee subliem op de planken gebracht.

Speeldata:

Vrijdag 26 januari 20.15 uur (Try-out)
Zaterdag 27 januari 20.15 uur (Première)
Zondag 28 januari 15.00 uur (Matinee)
Vrijdag 2 februari 20.15 uur
Zaterdag 3 februari 20.15 uur
Zondag 4 februari 15.00 uur (Matinee)
Vrijdag 9 februari 20.15 uur
Zaterdag 10 februari 20.15 uur
Zondag 11 februari 15.00 uur (Matinee)
Vrijdag 16 februari 20.15 uur
Zondag 18 februari 15.00 uur (Matinee)
Vrijdag 23 februari 20.15 uur
Zaterdag 24 februari 20.15 uur
Vrijdag 8 maart 20.15 uur
Zaterdag 9 maart 20.15 uur
Zondag 10 maart 15.00 uur (Matinee)
Vrijdag 15 maart 20.15 uur
Zaterdag 16 maart 20.15 uur
Zondag 17 maart 15.00 uur (Matinee)
Vrijdag 22 maart 20.15 uur
Zaterdag 23 maart 20.15 uur
Zondag 24 maart 15.00 uur (Matinee)

Entree € 17,50

Reserveren: www.theaterhethof.nl of telefonisch: 026-3514436

van 28 september t/m 21 oktober

iedere woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - Aanvang 20.30 uur

Matinee op zondag 15 oktober - Aanvang 15.00 uur  - Entree € 15,00

 

Reserveren: via de agenda van deze pagina of

tel: 026-3514436 - email: reservering@theaterhethof.nl

 DE KOMEDIANTEN

We maken de repetitie mee van een scène uit het toneelstuk 'Volpone'. De werkelijkheden van de repetitie, (in afwezigheid van een zieke regisseur) van de gespeelde scène en van de verloren, maar bij flarden terugkomende liefde uit hun beider verleden, lopen door elkaar, verwarrend maar ook onderling verhelderend. Intussen krijgen we dezelfde scènes met alle emotionele onderbrekingen ongeveer driemaal te zien, in verschillende versies. Naast deze variaties geeft het toneelstuk amusante en lichtelijk geschminkte informatie over het werk van de acteurs, over hoe een voorstelling ontstaat en over de emotionele dijkbreuken die daarbij optreden. Oorspronkelijk heette het toneelstuk 'Pas de Deux'.

Claus zelf herschreef het later als een bewerking voor het Gentse theatergezelschap en noemde dat stuk toen: 'De Komedianten'.

Wij spelen een bewerking uit delen van beide stukken, waarmee wij hopen hiermee de sterkste kanten van beide stukken te hebben samengevoegd. En dat op een wijze die de bezoeker het meest zal boeien en de kracht van het stuk het beste naar voren te halen.

GERUCHTEN

 

Een hilarische komedie waar verwarring en hypocrisie om voorrang vechten, met een zeer verrassend slot.

 

Chiel en Mia Brokking geven een feest ter ere van hun tienjarige huwelijk. Wanneer de eerste gasten arriveren, blijkt Chiel buiten bewustzijn op bed te liggen en is zijn vrouw Mia in geen velden of wegen te bekennen. Het lijkt er verdacht veel op, dat Chiel een zelfmoordpoging heeft ondernomen. Een groot schandaal dreigt, temeer daar hij Eerste Kamerlid is. En er gingen ook al enige tijd geruchten de ronde over mogelijke buitenechtelijke praktijken van het stel. Als de gasten enigszins bekomen zijn van de schrik, doen ze er dan ook alles aan om te voorkomen dat er maar iets naar buiten komt. Er worden allerlei smoezen verzonnen. En er wordt keihard gelogen. En hoe meer gasten er arriveren, des te groter wordt de verwarring. Want… wie was er nu wel... en wie niet... en van wat... op de hoogte.

 

met:

Esther Beldman - Oda Berends - Anke Lensen - Marleen Teunissen Tessa Tiesma - Erik Bok - Chris van der Laan -  Jochem de Rooi Sander Spaan - Mars Teunisz.    Regie: Joop van der Linden.