Huidige Productie

ZOMAAR EEN CADEAUTJE

De voorstellingenreeks in juli was zowel voor de spelers als het publiek een waar theaterfeest. Bijzonder gecharmeerd was men in het bijzonder over het toneelspel in combinatie met de livemuziek die gedurende de voorstelling meeloopt. "Wat een heerlijke voorstelling!"-  "Je wordt echt meegezogen in die jaren zestig - zeventig!"- "Een bijzonder ontspannen en cultureel uitje, van hoogstaand niveau." - "Dit is echt weer ouderwets genieten."

Om het bijwonen van de voorstelling nog meer glans en u nog meer waar voor uw geld te geven,  wordt na afloop van de voorstelling, een extra mini-concert door de 'Boomers-Hofband' gegeven. Muziek van rond die jaren zestig, waar u rustig naar kunt luisteren, meezingen of misschien zelfs wel mee swingen, als u dat wilt!  Gewoon omdat het weer mag en kan en wij het leuk vinden om te doen! - Dus... wat houdt u tegen? Reserveer en laat zien dat cultuur belangrijk is !!

Zomaar een Cadeautje speelt begin jaren 70, het begin van de vrouwenbeweging. Er zijn drie personages: Bea, haar voormalige vriend Freek en haar minnaar Peter. Bea en Peter zitten op een avond tevreden thuis, wanneer Freek inbreekt. Hij slaat Peter neer en weigert dan te vertrekken. Het blijkt al snel dat Bea Freeks werkreis naar het buitenland gebruikte om de relatie te verbreken, zoals ze al lang van plan was. Peter, haar nieuwe vriend en collega van het werk is nu bij haar ingetrokken. Freek weigert deze situatie te accepteren en Bea wordt gedwongen voor zichzelf te kiezen.

De voorstelling wordt gespeeld door Abeke Schreur,  Joop van der Linden en Jochem de Rooi, met muzikale omlijsting door o.a. door George van Heeteringen en Jan Klop. We hopen van harte u op een van deze speeldagen weer te mogen begroeten in ons theater.

Regels en voorwaarden om de voorstelling bij te kunnen wonen.

Tijdens de voorstelling zoveel mogelijk de anderhalvemeter regel in acht nemen. Dat is alles!

Wij zorgen voor een uitstekende luchtventilatie en voldoende afstand tussen de tafeltjes, zodat u onbekommerd kunt genieten van deze bijzondere muzikale theatervoorstelling in ons theater. 

SPEELDATA:

Vrijdag 3 september     -  20.15 uur - Entree  €  17,50
Zaterdag 4 september -  20.15 uur               "
Zondag 5 september     -  15.00 uur              "
Vrijdag 10 september    -   20.15 uur             "
Zaterdag 11 september  -  20.15 uur              "
Zondag 12 september)  -  15.00 uur              "van 28 september t/m 21 oktober

iedere woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - Aanvang 20.30 uur

Matinee op zondag 15 oktober - Aanvang 15.00 uur  - Entree € 15,00

 

Reserveren: via de agenda van deze pagina of

tel: 026-3514436 - email: reservering@theaterhethof.nl

 DE KOMEDIANTEN

We maken de repetitie mee van een scène uit het toneelstuk 'Volpone'. De werkelijkheden van de repetitie, (in afwezigheid van een zieke regisseur) van de gespeelde scène en van de verloren, maar bij flarden terugkomende liefde uit hun beider verleden, lopen door elkaar, verwarrend maar ook onderling verhelderend. Intussen krijgen we dezelfde scènes met alle emotionele onderbrekingen ongeveer driemaal te zien, in verschillende versies. Naast deze variaties geeft het toneelstuk amusante en lichtelijk geschminkte informatie over het werk van de acteurs, over hoe een voorstelling ontstaat en over de emotionele dijkbreuken die daarbij optreden. Oorspronkelijk heette het toneelstuk 'Pas de Deux'.

Claus zelf herschreef het later als een bewerking voor het Gentse theatergezelschap en noemde dat stuk toen: 'De Komedianten'.

Wij spelen een bewerking uit delen van beide stukken, waarmee wij hopen hiermee de sterkste kanten van beide stukken te hebben samengevoegd. En dat op een wijze die de bezoeker het meest zal boeien en de kracht van het stuk het beste naar voren te halen.

GERUCHTEN

 

Een hilarische komedie waar verwarring en hypocrisie om voorrang vechten, met een zeer verrassend slot.

 

Chiel en Mia Brokking geven een feest ter ere van hun tienjarige huwelijk. Wanneer de eerste gasten arriveren, blijkt Chiel buiten bewustzijn op bed te liggen en is zijn vrouw Mia in geen velden of wegen te bekennen. Het lijkt er verdacht veel op, dat Chiel een zelfmoordpoging heeft ondernomen. Een groot schandaal dreigt, temeer daar hij Eerste Kamerlid is. En er gingen ook al enige tijd geruchten de ronde over mogelijke buitenechtelijke praktijken van het stel. Als de gasten enigszins bekomen zijn van de schrik, doen ze er dan ook alles aan om te voorkomen dat er maar iets naar buiten komt. Er worden allerlei smoezen verzonnen. En er wordt keihard gelogen. En hoe meer gasten er arriveren, des te groter wordt de verwarring. Want… wie was er nu wel... en wie niet... en van wat... op de hoogte.

 

met:

Esther Beldman - Oda Berends - Anke Lensen - Marleen Teunissen Tessa Tiesma - Erik Bok - Chris van der Laan -  Jochem de Rooi Sander Spaan - Mars Teunisz.    Regie: Joop van der Linden.