De Guus Tangelder Bigband

di 10dec2019

Levende Jazzlegende solist bij Guus Tangelder Bigband

Van 20:30 tot 22:00

Prijs 12,00

 

De Guus Tangelder Bigband is voor dit bijzondere concert gast bij Theater Het Hof in Arnhem. In de sfeer van dit warme theater kunt u genieten van de levende jazzlegende Ack van Rooyen. De GTBB is trots Ack als solist/componist te mogen presenteren in de intieme sfeer van het theater met aan zijn zijde de vocaliste Monic Kersten.

De in Arnhem woonachtige vocaliste Monic Kersten studeerde daar op het conservatorium. Ze zingt in diverse jazz- en pop formaties. Als docent is ze verbonden aan cultureel centrum De Lindenberg in Nijmegen. Monic nam in eigen beheer de CD Land of Dreams op met composities van haar hand.

Ack van Rooyen is geboren op Nieuwjaarsdag van 1930. In 1946 reisde hij met zijn broer Jerry af naar Indonesië met de Tom van der Stap Bigband waar zij voor het eerst de muziekstijl hoorden die hun leven zou beïnvloeden: bebop. In 1949 studeerde Ack van Rooyen "cum laude" af aan het Koninklijke Conservatorium van Den Haag. Later dat jaar bezochten de broers met pianist/trompettist Rob Pronk New York waar ze de grote jazz helden op 52nd Street beluisterden. Terug in Nederland vormden de Van Rooyen's een jazzband met o.a. pianist Rob Madna, genaamd 'Boptet', opgericht door Rob Pronk. Vanaf deze tijd was Ack van Rooyen veelzijdig bezig. Hij maakte tevens deel uit van Het Gelders Orkest (tot 1952) en daarna als studiomusicus bij Radio Hilversum.

De in Arnhem woonachtige vocaliste Monic Kersten studeerde daar op het conservatorium. Ze zingt in diverse jazz- en pop formaties. Als docent is ze verbonden aan cultureel centrum De Lindenberg in Nijmegen. Monic nam in eigen beheer de CD Land of Dreams op met composities van haar hand. Op het programma van de GTBB met Monic staan verder uitdagende arrangementen zoals Too Close fore Comfort van Gordon Goodwin en de ultime balade For the time being. van Bert Joris.

Gedurende dit concert zal er een spontane muzikale actie plaats vinden waarmee musici én publiek aangenaam verrast worden.

Aanvang 20.30 uur. kassa geopend 20.00 uur

Boekhorstenstraat 58 Arnhem

Reserveren via guustangelderbigband@gmail.com

De bezetting van van de GTBB:

Saxofoons: Gerlo Hesselink, Guus Janssen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Joost van Buchem

Trombones: René van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers en Karel van Lin

Trompetten: Libbe Oosterman, Hans van Houdt, Koen Smits en Ywo Lamonaca

Hans Kwakkernaat piano, Henk Haverhoek contrabas en Pieter Bas drums.