European Danzón Orchestra 30th Anniversary

do 04okt2018

Hoe klinkt dit orkest nu, met de jaren, de muzikale en levenservaringen, de concerten en talloze tournees van het European Danzón Orchestra en de andere orkesten en bands waarvan de leden deel uitmaakten en uitmaken?

Van 20:00 tot 22:00

Prijs € 10,00

Op 4 oktober 1988 vond in het legendarische George Jazz Café de première plaats van een niet alledaags orkest, het European Danzón Orchestra, dat zich specialiseerde in traditionele Cubaanse muziek. Het bestond uit fluitist en dirigent van orkest de ereprijs Wim Boerman, violiste van het Charivari trio Anneke Frankenberg, Nederlands toonaangevende jazzviolist Michael Gustorff, pianist en leider van diverse jazzformaties Michiel Braam, bassist en performer Ton van Erp, latin percussioniste Vera Groen en oprichter, percussionist en klassiek slagwerker André Groen. Allen in een vroege periode van hun loopbaan. Van Erp werd gaandeweg opgevolgd door Gerard Schoren en in 1997 Braam door Peter van Marle. Na ongeveer 10 jaar stopte het orkest en kwam de focus van de leden op andere projecten te liggen. Nu, 30 jaar na dat eerste concert, kruipt het bloed waar het niet gaan kan en is het tijd voor een jubileum!
Het orkest zal een selectie van danzónes ten gehore brengen. Muziek van het in 1991 verschenen album "Rompiendo La Rutina" en meer. Sabine Vieregge vervangt Gustorff op viool. Gustorff speelt wel mee, op basgitaar.
Het belooft een warm concert te worden. Hoe klinkt dit orkest nu, met de jaren, de muzikale en levenservaringen, de concerten en talloze tournees van het European Danzón Orchestra en de andere orkesten en bands waarvan de leden deel uitmaakten en uitmaken?
Als voorproefje een televisieoptreden bij Jeroen Pauw voor RTL4 uit 1991:

https://www.youtube.com/watch?v=qqUm1coxgRY&t=0s&list=FL1LhMPKf-T0P-C6GQO0Xhlg&index=2