Jazz in Arnhem

di 01feb2022

Sam Newbould Quintet

Van 20:30 tot 23:00

Prijs 17,50

Sam Newbould

Het concert van deze altsaxofonist wordt ondersteunt door de Keep an Eye Foundation en is onderdeel van The Records on Tour.

Sam Newbould is een prijswinnende saxofonist en componist woonachtig in Amsterdam, maar geboren en getogen op het Noord-Engelse platteland.
Sam is in 2016 naar Nederland verhuisd, is daar sindsdien verbleven en afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam.
Met een expressieve en lyrische sound heeft Sam Newbould zich sterk geworteld in de Nederlandse Jazzscene. Hij is geïnspireerd door mensen en plaatsen die zijn opvoeding hebben gedefinieerd. Zijn composities zijn doordrongen van een passie voor het verhalen vertellen en een verlangen om een emotie op te roepen.
Sam Newbould heeft al veel prijzen gewonnen onder meer de Keep an Eye Records 2019 en Dutch Jazz Competition 2020.
Hij is dankbaar voor de steun van de stichting Keep an Eye en Help Musicians UK.

Sam Newbould Quintet

Het Sam Newbould Quintet is een ensemble gebaseerd in Amsterdam. De band telt een uitmuntende opstelling aan internationale muzikanten onder leiding van Newbould zelf. Zij worden beïnvloed door muziek van Radiohead, Wayne Shorter, Engelse volksmuziek en 20-eeuwse klassieke muziek. Deze worden samengebracht tot een mix van emotieve melodieën, weelderige harmonie en de energie van progressieve rock.

Line UP:

Sam Newbould: altsax
Bernard van Rossum: tenorsax
Xavi Torres: piano
Daniel Nagel: bas
Joan Terol: drums

Reserveren: www.jazzinarnhem.nl