Jazz in Arnhem

di 03dec2019

Reeds & Deeds brengt de muziek van Roland Kirk weer tot leven.

Van 20:30 tot 23:00

Prijs 17,50


Sextet Reeds & Deeds (album uit 1963) brengt de muziek van de blinde jazzsaxofonist Roland Kirk opnieuw tot leven. Kirk was een bijzondere muzikant, omdat hij niet te benauwd was om met drie instrumenten in zijn mond te spelen. Los van de sensatie die dat had, was het nog de moeite waard om daar naar te luisteren.
Frans Vermeerssen, in Friesland welbekend, heeft in 1995 al eens samen met Michiel Braam, bekend in Arnhem die tijdens dit concert ook achter de piano zit, een cd gemaakt met muziek van Kirk. Net zoals de tweede tenorsaxofonist de Texaan Alex Coke dat heeft gedaan. Bo van de Graaf, de derde blazer, kan zich ook goed vinden in het werk van de Amerikaanse componist. Tja, en drummer Makkie van Engelen en bassist Arjan Gorter zijn sowieso van alle markten thuis.
Het blijkt dat het veel leuker is om drie instrumenten met drie monden en dus met zes handen te bespelen, in plaats van met twee zoals Roland Kirk dat deed.
Hierdoor krijg je een veel mooier gearrangeerd geluid.
Het accent van het concert ligt natuurlijk op de drie blazers, maar Miciel Braam gaat zijn eigen bijzondere gang op de piano en de rotsvaste begeleiding van Gorter en Van Engelen zorgt ervoor dat het een goed samenhang wordt met veel muzikaal avontuur.
Line up:
Frans Vermeerssen: saxofoon
Alex Coke: saxofoon, dwarsfluit
Bo van de Graaf: saxofoon
Michiel Braam: piano
Arjan Gorter: bas
Makkie van Engelen: drum

Reserveren: www.jazzinarnhem.nl