Jazz in Arnhem

di 21sep2021

Hein de Jong Group

Van 20:30 tot 23:00

Hein de Jong Group

vriendenconcert tijdens de vriendenbijeenkomst op 21 september 2021.
Hein de Jong Group

Zoals zo velen is vibrafonist Hein de Jong thuis in het begin van de Coronapandemie.
Tijdens de lockdown ontstond het idee om een langgekoesterde wens uit te laten komen. De Jong had al een album gemaakt met een ode aan het Modern Jazz Quartet en op een nieuw album zou Horace Silver de hoofdrol spelen.
Het album “Horace” komt in 2021 uit.

Hein de Jong heeft klassieke percussie gestudeerd aan het conservatorium van Arnhem. Na een masterclass van de Amerikaanse vibrafonist David Friedman besluit hij zich volledig te wijden aan de vibrafoon. Na zijn studie in Arnhem en Hilversum gaat hij naar New York. Van Dave Samuels leert Hein de echte kneepjes van het vak. Zijn grootste inspiratie echter haalt hij uit het spel van Gary Burton en Milt Jackson. Dit is duidelijk hoorbaar in het swingende en bluesy spel, waarin de melodie altijd voorrang heeft.

Deze kwaliteiten blijven niet lang onopgemerkt. In 1989 wint hij de solistenprijs voor zijn optreden tijdens het Warschau Jazz festival. Al reizende door Europa heeft hij aan verschillende projecten meegedaan. Twee albums zijn onder zijn naam verschenen: Get it, Got it, Good! en Tribute tot he Modern Jazz Quartet.

Binnenkort kan aan dat rijtje het album “Horace” toegevoegd worden. Dit album staat uit eigen werk en composities van Horace Silver. Hein de Jong is ook actief als slagwerkdocent en is auteur van enkele methodes voor vibrafoon.

Het album “Horace” , opgenomen op anderhalve meter, is een samenwerking van vader en zoon. Jetse de Jong spelt mee op de piano. Jetse heeft ook een aantal eigen composities aangeleverd in de geest van Horace Silver.
Het kwartet wordt aangevuld met Tim Hennekes op drums en William Barrett op contrabas.

Dit concert is alleen toegankelijk voor vrienden en medewerkers van Jazz in Arnhem!

Reserveren: www.jazzinarnhem.nl