Jazz in Arnhem

di 30nov2021

Corrie van Binsbergen Playstation

Van 20:30 tot 23:00

Prijs 17,50

CORRIE VAN BINSBERGEN

Gitarist, componist Corrie Van Binsbergen kreeg bekendheid met haar band Corrie en de Brokken. Ze is artistiek & zakelijk leider van Stichting Brokken, waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert. Bijvoorbeeld Corrie en de Grote Brokken, met kopstukken uit de Nederlandse pop en jazz en de serie Schrijvers in Concert. Een verrassende combinatie van muziek en literatuur. Ze werkte samen met onder meer Remco Campert, Kees van Kooten en Dimitri  Verhulst. Met Toon Tellegen heeft ze een hechte band opgebouwd en al vele programma’s gemaakt.
In 1999 ontving Van Binsbergen de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs (jazz) en in 2012 werd ze genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit.
Met verschillende formaties speelde ze op diverse nationale en internationale jazzfestivals, in Duitsland, België, Frankrijk, Griekenland, Italië, Mali, Burkina Faso, Rusland, Verenigde Staten, Marokko, Litouwen, Estland, Brazilië, India en China.

Corrie van Binsbergen studeerde klassiek gitaar aan het Utrechts Conservatorium.
Ze ontving tal van compositieopdrachten voor onder andere radiodrama en film, het Filmmuseum, Holland Festival, het Nederlands Blazers Ensemble, Mondriaan String Quartet, Zapp String Quartet, Amsterdam Loeki Stardust Quartet, Radio Symphony Orchestra, Asko | Schönberg Ensemble & Barbara Hannigan.

VAN BINSBERGEN PLAYSTATION SPEELT REMISE

Op zaterdag 26 september 2020 start gitarist/componist Corrie van Binsbergen in het Amsterdamse Bimhuis de tour REMISE met haar octet Vanbinsbergen Playstation. REMISE is een best-of feest met stukken uit hun rijke repertoire en nieuw werk.
Corrie van Binsbergen richtte Vanbinsbergen Playstation op in 2015. De band bracht drie CD’s uit: Live (nominatie Edison Publieksprijs 2016), Tales Without Words in 2017 en eind 2018 het album 10. Deze omvatte een speciale suite voor de band die Van Binsbergen voorjaar 2018 componeerde in opdracht van de Gemeente Amsterdam.
De REMISE tour maakt onderdeel uit van de afscheidstournee van Corrie van Binsbergen die zich in de toekomst gaat toeleggen op componeren en stopt als artistiek en zakelijk leider van Stichting Brokken. Vanwege de maatregelen rondom Covid 19 zijn diverse concerten inmiddels verschoven naar najaar 2021.

Line up:
Mete Erker: tenorsax
Miguel Boelens: altsax en sopraansax
Morris Kliphuis: hoorn en trompet
Joost Buis: trombone en lapsteel
Albert van Veenendaal: piano
Dion Nijland: bas
Yonga Sun: drums
Corrie van Binsbergen: gitaar

Reserveren: www.jazzinarnhem.nl