Jazz in Arnhem

di 06nov2018

Izaline Calister Trio

Van 20:30 tot 22:30

Prijs 17,50

Izaline Calister trio

Izaline Calister & Ed Verhoeff feat. Angelo Verploegen
Izaline Calister, Edison winnares 2009, heeft als singer/songwriter en charismatisch performer reeds een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Sinds 10 jaar werkt ze daarbij met gitarist Ed Verhoeff en is hun muzikale samenwerking hoorbaar, bijna voelbaar, verdiept. Met trompettist Angelo Verploegen grijpen zij terug op een muzikale ontmoeting lang geleden in de zoektocht naar een 3de instrument. Zijn warme, intuïtieve en altijd herkenbare trompetgeluid geeft de juiste aanvulling aan hun hechte samenspel.
Het repertoire van dit bijzondere trio bestaat uit originals en geeft Izaline daarbij de ruimte tot haar sterke interpretatie van een breed scala aan andere stijlen. Najaar 2018 zal er een CD verschijnen van dit project.
Izaline Calister
De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden. Soms ingetogen, dan weer opzwepend, verovert Izaline Calister met zelfgeschreven teksten in het Papiaments, publiek over de hele wereld. De nummers Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa, Bendisiona en meer recentelijk Reina di Pardon leverden de Antilliaanse zangeres in het Caribische gebied nummer 1 hits op .
Ed Verhoeff
De naam van gitarist Ed Verhoeff verschijnt regelmatig met superlatieven in de media. In zijn 25 jarige internationale carrière is hij te beluisteren in een verscheidenheid aan stijlen maar is het zijn persoonlijke benadering en zeer eigen herkenbare geluid dat hem tot zo’n gewild musicus maakt.
Angelo Verploegen
Trompettist Angelo Verploegen is vooral bekend van jazzsextet The Houdini’s, waarmee hij vele buitenlandse tournees deed en talloze CD’s opnam. Daarnaast kennen we hem van Amsterdam Jazz Trio, Paul van Kemenade’s Three Horns and a Bass en is hij veelvuldig te horen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest. Verploegen is als producer betrokken geweest bij opnames van ondermeer Denise Jannah, Benjamin Herman, Misha Mengelberg. Sinds 2001 is hij als hoofdvakdocent verbonden aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht.

Aanvang 20:30, zaal open vanaf 19:45 uur

Reserveren: www.jazzinarnhem.nl of info@jazzinarnhem.nl