Jazz in Arnhem

di 01dec2020

Rembrandt Frerichs Trio

Van 20:30 tot 23:00

Prijs € 19,50

Rembrandt Frerichs

Rembrandt Frerichs is een Nederlandse jazzpianist. Hij studeerde cum laude af aan het koninklijk conservatorium in Den Haag en als student kreeg hij al een beurs voor het conservatorium in New York.
Op 22 jarige leeftijd debuteerde hij al op het North Sea Jazz. Hij werkte samen met onder meer saxofonist Michael Brecker, die over hem zei: “This guy sounds great”. Rembrandt speelt in diverse eigen ensembles, zoals het Rembrandt Frerichs Trio en Levantasy. In zijn spel laat hij zich naast de Amerikaanse jazztraditie ook beïnvloeden door Arabische muziekstijlen en de filosofie.
Frerichs is hoofdvakdocent jazzpiano aan het conservatorium van Tilburg en werkt als gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ook is hij artistiek leider van enkele culturele podia, zoals het Rabo Jazz Festival (Oud-Beijerland), de Waterfront Jazz Club (Almere) en de Regentenkamer (Den Haag).
Zijn debuut-cd, Self Portrait (2007), werd genomineerd voor een Edison Award en was “Album van de week” op London Jazz Radio.

Line up:

Rembrandt Frerichs: piano
Tony Overwater: bas
Vinsent Planjer: drums.

Reserveren: www.jazzinarnhem.nl