Jazz in Arnhem – Idema/Serierse Quartet en SMANDEM.

di 21jun2022

Van 20:30 tot 23:00

Prijs 17,50

Voor de pauze het Idema/Serierse Quartet en na de pauze SMANDEM.

Dit dubbelconcert komt tot stand in samenwerking met de Keep an Eye Foundation in het kader van Keep an Eye on Tour.

GIJS IDEMA/ANNA SERIERSE QUARTET

In dit kwartet gaan Gijs Idema en Anna Serierse op zoek naar nieuwe manieren om zang en gitaar te combineren. Gekeken vanuit een meer klank-gebaseerd oogpunt streven ze naar een unieke menging van deze twee instrumenten, ondersteund door de sterke basis van Cas Jiskoot op de contrabas en Tim Hennekes op drums. Het kwartet werd eerder omschreven als een eenheid die schildert in brede stroken met een sterk gevoel voor vrijheid, melodie, ritme en vorm.

Het kwartet speelt al enkele jaren samen. Zij speelden o.a. in het Bimhuis, op Jazzfest en het Grachtenfestival. Afzonderlijk van elkaar wonnen ze o.a. de Expression of Art Award, Keep an Eye Outstanding Talent Award en de Stichting Jazztalent Award.

MOTUS
Motus is beweging, en de inspiratiebron voor deze CD. Het bewegen tussen verschillende woonplaatsen, beweging tussen verschillende scenes, het bewegen met en door elkaar.

De composities zijn grotendeels zonder tekst. De focus ligt op de samenklank tussen de gitaar en stem die de luisteraar mee kan nemen in het verhaal. Je hoort de rust en sereniteit van Trondheim, maar ook de drukte en chaos van New York. Twee stukken worden wel ondersteund door tekst, waarvan een in de moedertaal van dit kwartet. De gedichten beschrijven een gevoel van vrijheid en vastzitten, proberen te ontsnappen aan een bekend stramien.

Line Up:
Anna Serierse: zang
Gijs Idema: gitaar
Cas Jiskoot: bas
Tim Hennekes: drums

Reserveren: www.jazzinarnhem.nl