Jazz in Arnhem – Mo van der Does Motet

di 26apr2022

Van 20:30 tot 23:00

Prijs 17,50

Mo van der Does Motet
Onderdeel van The Records On Tour / Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation

Op 26 april 2022 verwelkomen we saxofonist Mo van der Does op ons podium in Theater Het Hof. Ondanks zijn jonge leeftijd is Mo inmiddels geen onbekende in het Nederlandse jazz landschap. Hij won verschillende prijzen waaronder de Conservatorium Talent Award, het Prinses Christina Concours, Expression of Art Award en Keep an Eye: The Records. In het kader van die laatste prijs tourt hij met zijn groep, het Motet, langs de Nederlandse jazzpodia om zijn nieuwe album te presenteren.

Mo speelde met een indrukwekkende lijst aan groepen en namen: Benjamin Herman, Anton Goudsmit, Wilbert de Joode, Reinier Baas en zelfs het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (met Dr. Lonnie Smith, 2016!) Hij was al te horen in het Concertgebouw, het BIMhuis, op het Grachtenfestival en het North Sea Jazz Festival. Het moge duidelijk zijn dat de Nederlandse jazzscene inmiddels niet meer om Van der Does heen kan. Of om met de woorden van Benjamin Herman te spreken: “Speelt als een duivel, zit vuur in die gast!”

Met zijn Motet, de zevenkoppige formatie van altsaxofonist Mo van der Does, laat hij blijken dat hij behalve een fantastische instrumentalist ook een componist en arrangeur is. Met de kracht van een bigband, maar de flexibiliteit van een klein ensemble verkennen zij de wereld van compositie, orkestratie en improvisatie. De jonge musici willen deze diepgaande zoektocht met het publiek delen en verhalende en eigenzinnige muziek brengen. In het najaar van 2020 kreeg Mo vanuit het Bimhuis een compositieopdracht voor deze band, wat resulteerde in vijf nieuwe composities. De opdracht was een belangrijke drijfveer om de muziek en creativiteit levend te houden ten tijde van de pandemie. December 2020 won het Motet Keep an Eye: The Records, wat hen in de gelegenheid stelde om volledig gefinancierd een album op te nemen. Januari 2022 zal de plaat bestaande uit nieuw werk worden uitgebracht bij Dox Records.

Mo van der Does – altsaxofoon, klarinet & composities
Jessie Brevé – basklarinet
Ian Cleaver – trompet
Matthias van den Brande – tenorsaxofoon
Floris Kappeyne – piano & Roland Juno
Tijs Klaassen – contrabas
Wouter Kühne – drums

Reserveren: www.jazzinarnhem.nl