“Lampje erop”

zo 15dec2019

Wendelien Wouters geeft podium aan mensen met bijzondere verhalen over 2019

Van 20:00 tot 22:00

Prijs 7,50

“Lampje erop” geeft podium aan mensen met bijzondere verhalen over 2019

Op 15 december 2019 vindt in Theater ‘t Hof de eerste editie plaats van “Lampje erop”, een unieke talkshow waarin de verhalen van vijf mensen centraal staan voor wie 2019 een onvergetelijk jaar werd.

“Lampje erop” is een initiatief van Wendelien Wouters, in het dagelijks leven presentator, dagvoorzitter op congressen en theatermaker. Met “Lampje erop” wil zij podium bieden aan verhalen die doorgaans onbelicht blijven. Wendelien: “Ik koester al lang de wens om een avond te maken waarin verhalen van ‘gewone’ mensen een plek krijgen. Mijn idee kwam in een stroomversnelling toen bevriend theatermaker Boaz Boele vertelde over zijn reis over de wereld. Hij vertelde over hoe hij in 93 auto’s liftend thuiskwam uit Iran. Zijn verhalen waren zo intens, ik dacht: ‘dat moeten meer mensen horen’. Ik plaatste een oproep op social media met de vraag voor wie 2019 ook een onvergetelijk jaar was. Ik kreeg in korte tijd zóveel reacties dat de avond er wel moest komen.”

Uit de vele reacties selecteerde Wendelien naast het verhaal van Boaz nog vier zeer diverse verhalen. Wendelien: “Er is bijvoorbeeld het verhaal van Sandy die in 2019, na vijftien jaar met 1 borst, een nieuwe borst kreeg. En, als kers op de slagroom, een nieuwe tepel. Met haar twee ‘nieuwe borsten’, kreeg ze ook haar zelfvertrouwen terug. Een heel ander verhaal is dat van acteur Howard. Hij moest twee weken voor de première een rol overnemen in de musical De Tweeling. Hij was jarenlang ‘reserve-acteur’ in grote producties en maakte in 2019 een solovoorstelling over zijn overdenkingen in de kleedkamer. Anneke werd overreden door een graafmachine en werd in 2019 van patiënt weer mens. En Lizette ontdekte wat werkelijke troost is als je een naaste verliest. Ieder verhaal en iedere gast heeft een eigen sfeer en een veelheid aan thema’s komen langs: vertrouwen, troost, veerkracht, gezondheid, avontuur, humor en mens-zijn.”

Wendelien werkt ik in het hele land in allerlei branches als theatermaker en dagvoorzitter: “Ik zet mijn creativiteit in om samen met mijn opdrachtgevers steeds weer een verrassend programma te maken. Bij Lampje erop maak ik mijn eigen ultieme bijeenkomst, een bijzondere avond uit in de decembermaand, met verhalen die raken. Ik interview, nodig de zaal uit om mee te praten en denk na over muziek, beeld en sfeer. Mijn gasten spelen de hoofdrol in een beleving die geregisseerd is én in het moment ontstaat. ‘Lampje erop en niks meer aan doen’, zeggen wij theatermakers dan.”

“Lampje erop” vindt plaats op zondag 15 december van 20.00 – 22.00 uur in Theater ’t Hof in Arnhem. Inloop 19.30 uur. Kaarten á €7,50 zijn verkrijgbaar via https://www.wendelienwouters.nl/lampje-erop/

De tweede editie met het thema “Als eten een dingetje is” vindt plaats op zondag 12 januari van 15.00-17.00 uur.