Proost op de verliezers

za 24jun2023

Pro Persona - een theateravond voor nabestaanden na zelfdoding.

Van 19:30 tot 22:00

Prijs 5,00

Dit programma is ontstaan uit de behoefte van drie jongvolwassen nabestaanden. Samen met een theatergroep en preventiewerkers van Pro Persona Connect is uiteindelijk een mooi programma samengesteld.  

Tijdens deze avond zullen we met het publiek en theatergezelschap bekijken hoe rouw na zelfdoding bespreekbaar kan worden gemaakt. De dialoog in het theater is samen met nabestaanden vormgegeven.

Aanmelden kan via preventie@propersona.nl. Geef bij aanmelding naam, woonplaats en aantal personen en welke datum u wilt bezoeken.

Extra info:

Elk jaar organiseert Pro persona Connect afdeling Preventie een gespreksgroep voor nabestaanden na zelfdoding. Hier vinden zonen, dochters, broers, zussen, partners en ouders begripvolle lotgenoten in elkaar. Ook worden thema’s als schuldgevoelens en het waarom besproken. Rouw na zelfdoding kan complex en moeizaam verlopen. Na een zelfdoding blijven veel vragen onbeantwoord, men voelt zich vaak schuldig en ontregeld door de plotselinge dood. Reacties uit de naaste omgeving, of het zwijgen over het verlies maken het vaak niet makkelijker. Voor de omgeving is het vaak lastig te weten hoe je iemand kan ondersteunen. Moet je er nu wel of niet naar vragen? Dit ongemak willen we graag bespreken in een interactieve avond. Samen met Ets, een groep acteurs voor improvisatie en theater maken we zware materie hanteerbaar.