Thema-avond over seksueel misbruik – Centrum Seksueel geweld Arnhem

di 19mrt2024

Theatervoorstelling: waar geen woorden voor zijn.

Van 19:00 tot 21:30

Thema-avond over seksueel misbruik in Theater Het Hof Arnhem

Op dinsdag 19 maart 2024 organiseert het Centrum Seksueel Geweld in Arnhem een thema-avond over seksueel misbruik. Centraal staat de theatervoorstelling ‘Waar geen woorden voor zijn’. Aansluitend is er een nagesprek met het publiek. Wethouder Maurits van de Geijn opent de avond in Theater Het Hof.

 

Stel je bent een kind van 6. En stel je wordt misbruikt door iemand die je kent en die je vertrouwt. Wat zou er dan intern allemaal bij je gebeuren? Zou je erover praten? Zou je durven zeggen wat er gebeurt? Zou je er de woorden voor hebben?

In de voorstelling 'Waar geen woorden voor zijn' maak je kennis met Eefje, Evi en Eef. Eén personage op verschillende leeftijden die te hebben (gehad) met seksueel misbruik.
Zij laten zien en vertellen wat het misbruik met hen heeft gedaan.

Het is een indringende voorstelling waarbij alles wat gezegd moet worden gezegd wordt. Maar ook een voorstelling waar gelachen mag worden, gelukkig.

Na de voorstelling vindt er een nagesprek plaats. Tijdens dit gesprek krijgen iedereen de gelegenheid om te reageren op de voorstelling en de emoties over de voorstelling te ventileren.
Daarnaast gaat het gesprek over wat familieleden, vrienden, hulpverleners of omstanders kunnen doen om slachtoffers van seksueel geweld te ondersteunen.

Het nagesprek wordt verzorgd door Stichting Praat.

Voorstelling ‘Waar geen woorden voor zijn’
Datum: dinsdag 19 maart
Tijd: 19:00 uur
Kaarten reserveren: https://theatervoorstellingcsg.eventgoose.com

 

Concept: Ingrid van Leeuwen, Maartje Wikkerink
Eindregie: Ingrid van Leeuwen, Job Kühlkamp
Spel: Marije Langhorst, Maartje Wikkerink, Marrit Bausch
Tekst: Patricia Kuiper met dank aan Marije Langhorst
Muziek en geluidsontwerp: Jan Pieter Koch
Advies en vormgeving: Jehudi van Dijk