Tijs Klaassen Quintet en Chris Muller Trio

di 03mrt2020

Dubbelconcert

Van 20:30 tot 22:30

Prijs 17,50

Tijs Klaassen Quintet

De Keep an Eye Tour is min of meer de vervanger van de young VIP tour. Het Keep an Eye Project schrijft een concours uit, waar drie winnaars uitkomen. De winnaars krijgen dezelfde mogelijkheden als vroeger de winnaars van de Young VIP tour.

Tijs Klaassen is een van die winnaars.
Het kwintet van Tijs Klaassen bestaat uit enkele van de meest getalenteerde jonge jazzmuzikanten in de Amsterdamse scene. Zij zijn niet alleen bekend als grote spelers, maar ook als begaafde componisten. Dit weerspiegelt de manier waarop ze de composities van de bandleider interpreteren. In 2019 speelde het kwintet op festivals als het Red Light Jazz Festival, het Haarlemse Jazz Festival en het Make it Jazz Festival. Onlangs was de band een van de winnaars van de Keep an Eye The records 2018 Edition. Deze prijs, bestaande uit
€ 10.000, stelde hen in staat om hun debuutalbum ‘Clavius’ op te nemen in april 2019.
Dit album is uitgekomen op december 2019.

Line Up:

Mo van der Does: altsaxofoon
Matthias van den Brande: tenorsaxofoon
Floris Kappeyne: piano
Wouter Kühne: drums
Tijs KLaassen: contrabas & composities

Chris Muller Trio

Samen met zijn trio presenteert Eindhovens jazzpianist Chris Muller zich aan Arnhem in theater Het Hof! Door invloeden van Nederlandse meesterpianisten Karel Boehlee en Rob van Bavel heeft hij zich ontwikkeld tot een volwassen jazzmuzikant, die enkele weken geleden zijn carrière mocht bekronen als meervoudig prijswinnaar op het Prinses Christina Jazz Concours.
Chris doet daarnaast veel ervaring op als bigbandpianist, componist en arrangeur. Zijn eigen werk is meermaals gecomplimenteerd door topnamen uit de Nederlandse jazzscene. Sinds dit jaar is hij daarom ook de vaste pianist van het Brabants Jazz Orkest. Op 3 maart zal Chris met zijn trio een verfrissend repertoire ter gehore brengen, bestaande uit een afwisseling van eigen werk en innovatieve standards.
Als gastmuzikanten bij dit concert neemt Chris Muller Mart Muller op saxofoon en Florieke de Geus, zang mee.

Line Up:
Piano: Chris Muller
Bass: Dan Yu
Drums: Jorrit Romme

Reserveren: www.jazzinarnhem.nl