De wereld is klank. Een verkenning van de Nāda Yoga – Gauranga, MartienHontelez

di 12jun2018

De wereld is klank. Een verkenning van de Nāda Yoga – Gauranga, MartienHontelez

Van 20:00 tot 22.00

Prijs 15,00

Gauranga - Martien Hontelez is musicus, mysticus en klanktherapeut. Zijn lezing over de mystieke werking van klanken zal hij afsluiten met een meditatief klankconcert waarin hij gebruik maakt van archaïsche instrumenten, zoals de didgeridoo, de gong, klankschalen, de fluit, de Sandawa en, niet te vergeten, de menselijke stem.

Volgens de oud-Indische filosofie is het volledige Universum voortgekomen uit trilling: uit de oerklank “AUM” (of OM). Niet alleen in filosofie van Yoga en vedanta komen we een verwijzing tegen naar het ontstaan van het Universum uit geluid. In het Oude Testament kunnen we lezen: “In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. “ Er lijkt hier geen verschil te bestaan tussen God en het woord. De Soefi-mysticus Hazrat Inayat Khan heeft gezegd: “Wie de kennis heeft van klank, kent de geheimen van het heelal”.
Er bestaat dus een zeer nauwe band tussen geluid of klank en het Bestaan en vanzelf dient zich dan de vraag aan of je de Bron van het Bestaan kunt vinden door de weg van de klank te volgen. Dat is wat een Nāda Yogi doet: hij of zij zoekt de verbinding met het Goddellijke door klanken en muziek.
Voor Gauranga past het zingen van mantra’s in zijn dagelijkse spirituele routine. In zijn eigen atelier bouwt hij de Sandawa en de klanktafel waarmee meditatief en therapeutisch gewerkt wordt. Wil je meer weten over zijn werk? Bezoek dan zijn websites: www.mantrazingen.nl en www.nada-atman.nl

reserveren: www.spiritueelcafearnhem.nl