Wonen in Wantrouwen: op naar de verkiezingen!

do 24feb2022

Van 20:00 tot 22:00

Prijs 10,00

Woensdag 16 maart kiezen we in heel Nederland nieuwe gemeenteraden. De verkiezingen komen op een moment waarop het vertrouwen in de politiek laag is, mede ingegeven door de wooncrisis die begon in de grote steden, maar inmiddels in het hele land speelt.
 
Steeds meer mensen verhuizen vanuit de Randstad naar andere delen van het land, waar ze met de enorme bedragen waarvoor ze hun oude huizen verkopen de prijzen opdrijven.
In heel Nederland worden wijken te duur voor het grootste deel van hun oorspronkelijke bewoners. ‘Wijkverbetering’ heeft de prijzen in voorheen kansarme wijken opgedreven, en gentrificatie heeft het karakter van buurten voorgoed veranderd.
 
Wat doet het met je vertrouwen in de samenleving, als je verdrongen wordt uit je eigen wijk, of de sfeer in je buurt in razend tempo ziet veranderen? En welke invloed heeft zo’n verandering van je leefomgeving op je vertrouwen in de overheid?
 
Tijdens deze tweede aflevering van ‘De Balie X DemLab – Wantrouwige samenleving’ onderzoeken we wat er mis is met het wonen van nu, hoe wonen er in de toekomst uit zou moeten zien, en wat de invloed van de wooncrisis is op het wantrouwen in Nederland.

Gasten o.a.: Josse de Voogd en Freek de Haan

Kaarten bestellen kan via https://tickets.debalie.nl/nl-NL/Show/Details/Wonen-in-wantrouwen-op-naar-de-verkiezingen--24-feb-11802459

Aanmelden voor de gratis livestream is niet nodig maar kan indien gewenst via https://www.ru.nl/demlab/activiteiten/wonen-wantrouwen/aanmelden-livestream/.

Zie ook: https://www.ru.nl/demlab/activiteiten/wonen-wantrouwen/