Yorick Zwart – Don’t shoot the pianoplayer

do 15feb2018

“Don’t Shoot The Pianoplayer” is een voorstelling over de val van Srebrenica. Het gaat over een veteraan die eigenlijk comedian had willen worden.

Van 20:30

Prijs 7,50

“Don’t Shoot The Pianoplayer” is een voorstelling over de val van Srebrenica, een voorstelling over een veteraan met PTSS die eigenlijk comedian had willen worden. Op humoristische wijze kijkt hij terug naar de verwikkelingen van de oorlog in het voormalig Joegoslavië en worden we meegenomen in zijn ervaringen en gedachten over deze traumatische periode in onze geschiedenis.

In Don’t Shoot The Pianoplayer bestuderen Yorick Zwart en Rutger Kroon nogmaals de feiten en gaan op zoek naar de komedie in deze tragedie.

Deze zomer is het twee-en-twintig jaar geleden dat onze Nationale Poldergeest bruut werd omgeploegd. Terwijl de halve natie nog in de Dordogne hing, liepen Bosnisch-Servische troepen onder leiding van generaal Mladic de 'veilige enclave' Srebrenica onder de voet; de lichtbewapende Dutchbatters van Overste Karremans konden niet anders dan werkloos toekijken.
De schuldvraag is al vele malen gesteld. En wellicht zullen we het antwoord nooit krijgen. Feit is dat er een indruk is ontstaan van lamzakkenmentaliteit. Van Nederlandse karnemelk versus Servische Slivovitsj. Van besluiteloze politici, geheime afspraakjes en niet opdagende F-16's wanneer luchtsteun echt noodzakelijk is. Slechte timing. Dat voelt aan als een klucht.