Young VIPS in concert

di 17apr2018

Young VIPS in concert - Sebastiaan van Bavel trio

Van 20:30 tot 22.30

Sebastiaan van Bavel Trio
In het voorjaar van 2014 presenteert het Sebastiaan van Bavel Trio debuutalbum As The Journey Begins. Voor dit album mag het trio, op dat moment bestaande uit Sebastiaan van Bavel (piano), Remi Troost (drums) en Maciej Domaradzki (double bass), direct een Edison in ontvangst nemen. Tijdens het Edison-gala speelt het trio samen met het Metropole Orkest, dit blijkt het begin van een serie optredens met als hoogtepunt een optreden op het North Sea Jazz Festival.
In 2016 presenteert het trio Cosmic Dance, een album met composities op basis van teksten van de Indiase poëet Sri Aurobindo. Voor dit album werken Van Bavel en Domaradzki samen met drummer Jimmi Hueting, saxofonist Jasper Blom en zangeres Vera Naus. Van Bavel maakt bij het componeren gebruik van structuren uit de Westerse klassieke muziek en van melodische en ritmische concepten uit de Indiase klassieke muziek. In combinatie met de poëzie draagt dit bij aan een grote muzikale gebondenheid. De jazztraditie prevaleert echter te allen tijde, wat anderzijds een enorme vrijheid oplevert voor de musici.
Sebastiaan van Bavel – piano
Pianist/componist Sebastiaan van Bavel schrijft in 2008 het Prinses Christina Concours in de categorie Jazz op zijn naam, drie jaar later wint hij het concours in de categorie Klassiek. In van Bavels muziek is overduidelijk zijn liefde voor beide genres terug te horen. Zijn indrukwekkende pianospel laat hij optimaal tot zijn recht komen in composities die wat betreft structuur meer weg hebben van een klassieke symfonie dan van een jazz-standard.
Jimmi Hueting – drums
Drummer Jimmi Jo Hueting komt op jonge leeftijd in aanraking met drums en studeert op 21-jarige leeftijd Cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium. Jimmi staat bekend als een veelzijdige drummer en componist die zich moeiteloos binnen verschillende genres kan bewegen. In de jazzscene is Jimmi een veelgevraagd drummer en speelt hij samen met onder andere Dick de Graaf, Jasper Blom, Ben van Gelder en Reinier Baas.
Maciej Domaradzki – double bass
Het CV van bassist Maciej Domaradzki omvat een indrukwekkende lijst van artiesten waarmee hij het podium heeft gedeeld en cd-producties waarop hij te horen is. Zo werkt hij samen met onder andere Steve Altenberg en John Engels.

Reserveren: info@jazzinarnhem.nl