Archive Blog Archives

lezing Henk Fransen – De terugkeer van het licht

De meeste mensen kennen mij vanuit mijn achtergrond als arts en mijn jarenlange inspanningen om een medicijnvrij ziekenhuis te creëren. Ik vatte mijn werk in die tijd vaak samen met: “Ik sta voor één geneeskunde, namelijk de geneeskunde die het beste uit alle geneeswijzen verenigt, ten dienste van de patiënt.” Tientallen jaren informeerde ik mensen – ziek én gezond – over hun zelfgenezende vermogens en deed ik onderzoek naar zogenaamde spontane genezingen.

Mijn werk in die coronaperiode vatte ik samen met: “Verhoog je lichtfrequentie en sta sterk in alle uitdagingen van deze tijd.” Hierna kwam ik ook op het spoor van de autonomiebeweging, een beweging die in essentie staat voor de vrije wil van de mens. Ik schreef hierover het boek: “De overheid heeft niks over mij te zeggen, tenzij ik hier in alle vrijheid mee instem”. Je kunt dit boek hieronder gratis downloaden.

Momenteel schrijf ik aan mijn vervolgboek: “De terugkeer van het licht”. Hierin beschrijf ik het grootse en onbegrensde lichtwezen dat we van oorsprong zijn, en vertel ik wat er ooit in de geschiedenis van de mensheid is gebeurd waardoor ons DNA nog slechts voor 2 procent functioneert. Verder leg ik uit wat er op dit moment precies gaande is op de achtergrond van het wereldtoneel en hoe een groot deel van onze levensenergie daarbij wordt afgetapt. Tot slot beschrijf ik in dit boek mogelijkheden om ons DNA te reactiveren en onze vrijheid in hoge mate te herwinnen.

Dit tweede boek in deze serie maakt duidelijk dat de autonomiebeweging niet ‘zomaar’ juist in deze tijd zo hard groeit: ze past in een veel groter gebeuren in deze tijd en deze grotere beweging zien, opent deuren voor ieder mens om optimaal bij te dragen aan de transformatie die momenteel op aarde gaande is.

Over dit alles gaat mijn lezing “Hoe vrij zijn wij werkelijk? – De terugkeer van het licht”. Mijn belangrijkste boodschap is: jij bent niet voor niets nu op aarde. Je wilde een kanaal zijn voor de enorme instroom van licht en liefde.

Deze lezing is een samenvatting van alles waar ik de laatste tientallen jaren mee bezig ben geweest en wat ik aan inspiratie bij mij draag. Het is mijn wens dat de lezing veel mensen herinnert aan hun goddelijke oorsprong, opdat hun licht daardoor nog krachtiger mag stralen en hun DNA reactiveert.

Reserveren: https://genezendvermogen.plugandpay.nl/checkout/lezing-t-hof-arnhem

Wil je meer over mij weten? Dan kun je video’s van mij bekijken op YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCOlbiA9l6ocieWt1BffCU2A  of mijn boek “De overheid heeft niks over mij te zeggen” lezen. Hier kun je dat gratis downloaden: https://genezendvermogen.nl/de-overheid-heeft-niks-over-mij-te-zeggen-tenzij-ik-daar-in-alle-vrijheid-mee-instem/

Tango de Barrio

 

Als Tango de Barrio optreedt is de magie voelbaar tussen muziek en publiek: intiem uitdagend en hartverwarmend. Tango de Barrio speelt instrumentale en gezongen tango’s met een afwisselend programma van zowel traditionele als moderne tango’s, milonga’s en walsen.

Composities van Pugliese, di Sarli, en het bekende Caminito in de staccato-stijl van D’Arienzo, maar ook het wonderschone en meeslepende Milonga del Angel van Piazzolla komen tot leven in de speelse en fantasierijke arrangementen van bandoneonist Pieter Thijssen. Zangeres Conchita betrekt het publiek actief bij de intense teksten van hartstocht, tederheid, jaloezie en vergankelijkheid, en dringt zo door tot alle harten. Tijdens een optreden van Tango de Barrio waan je je in het Buenos Aires van weleer, dankzij de bandoneon van Pieter Thijssen, de viool van Birte Tichelaar, de piano van Seniz Duru Koevoets, de zang van Conchita Barbé Vicuña en de contrabas van Jacques van ’t Ende.

Kaarten € 19 te bestellen via:

https://tangodebarrio.eventgoose.com  

Luisteren: https://www.youtube.com/watch?v=-9TXHG7DomA

Meer informatie: https://tangodebarrio.nl/

The Hof Boomers-Huisband

De Hof-Boomers-Huisband geeft een concert op donderdag 21 december met de allergrootste hits uit de jaren ’50, ’60 en ’70 !

Alle liefhebbers van de band en hun muziek kunnen weer meezingen, swingen en dansen in Theater Het Hof.

De formatie ‘Hof-Boomers-Huisband’ brengt muziek uit de glorietijd van o.a. de Stones, Beatles, Elvis Presley, CCR, Roy Orbison en Animals ten gehore. Vanaf 20.00 uur is er weer gelegenheid tot luisteren, meezingen of dansen met die heerlijke muziek uit dat creatieve tijdperk, dat nooit meer uit ons collectieve geheugen zal verdwijnen.

Het aantal decibellen zal niet boven aangenaam niveau uitstijgen, waardoor ook onderlinge gesprekken mogelijk blijven en alleen het luistergenot een ‘Boost’ zal krijgen.

De toegang is gratis en reserveren niet noodzakelijk, maar wel aan te bevelen, zodat de organisatie weet waar ze aan toe is en niemand teleur hoeft te stellen.

De ‘Hof-Boomershuisband’ bestaande uit George van Heeteringen (drums), Jan Klop (basgitaar), Joop van der Linden (toetsen/slaggitaar) en Geert Scheijgrond (sologitaar) hopen u te mogen begroeten tijdens dit concert op deze donderdagavond!

Reserveren: www.theaterhethof.nl

“De Belofte aan Maria Magdalena” Door auteurs Geert Kimpen & Michelle Shanti

Het was eigenlijk geen keuze voor Geert Kimpen om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte.
Een zwaarwegende belofte die hij tien jaar lang voor zich had uitgeschoven.
Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren.
Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen je mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Hoe hij ontdekte dat precies die reflexen die ervoor zorgden dat niet alleen Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hoe hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke.
Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier, deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam.
Een avond als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke.
Met natuurlijk ook een stem door het vrouwelijke zélf van Michelle Shanti, die afstemt op een boodschap van Maria Magdalena en dan het publiek meeneemt op een inspirerende meditatie-reis, zoals alleen Michelle dat kan.

Omdat elke vrouw een godin is

Komt dat zien!

reserveren: Lezing door Geert Kimpen & Michelle Shanti: De Belofte – Hipsy

Cozy Country Christmas

De Americana-formatie The Heartstrings bestaat uit zanger/gitarist Tom Schraven en zangeressen Marijke Nuchelmans en Maartje Waanders. Zij worden muzikaal bijgestaan door Dennis Weelink op toetsen en percussie. De drie zangers, die hun sporen individueel hebben verdiend in de Nederlandse muziekscene en hun eigen albums hebben uitgebracht, besloten hun krachten te bundelen toen ze elkaars liefde voor Countrymuziek ontdekten.

Dit sprankelende kwartet staat bekend om hun loepzuivere samenzang: driestemmig en persoonlijk. Ze laten hun eigen visie los op bekende en minder bekende liedjes, geïnspireerd door Americana: popmuziek met country- en folkinvloeden. Zij treden daarmee niet alleen in het theater op, maar door het intieme en akoestische karakter van de show, worden ze ook regelmatig geboekt voor huiskamer-, tuin- en countrykerstconcerten.

Speciaal voor de donkere decemberdagen hebben The Heartstrings een hartverwarmend kerstconcert samengesteld. Helemaal in winterse kerstsfeer, maar nog steeds met hun welbekende heerlijke Americana sausje en loepzuivere samenzang. Tijdens het “Cozy Country Christmas”concert worden bekende kerstliedjes afgewisseld met verborgen parels en ook kunt u genieten van door henzelf geschreven Christmas songs.

The Heartstrings zullen alles uit de kast halen om u een heerlijke én warme middag te bezorgen.

Instragram: @itstheheartstrings

Facebook: The Heartstrings.

Poolsinger and Friends

Poolsinger and Friends bestaat naast ‘Poolsinger’ (Marjo Schenk vocal & gitaar) momenteel uit de ‘Friends’ : George van Heeteringen (drums), Jan Klop (basgitaar & vocals) en Geert Scheijgrond (leadgitaar & vocals). Allen oudgedienden uit de Arnhemse popscene, bekend van o.a. Moan, Les Copains, Makin’, Daybreak, Hank the Knife & The Jets, Turbo en The Blue Band.

Het repertoire bestaat uit voor velen bekende LP songs (Niet persé hits) vanaf de ’70’s tot ongeveer 2017. Van o.a. The Byrds, David Bowie, Lou Reed, Lovin’Spoonful en Chris Rea tot John Mayer, Tom Petty of The Traveling Wilburys. Mooie composities, die vanwege weinig aandacht in de vergetelheid dreigen te raken, terwijl ze voor veel bezoekers toch altijd bijzondere herinneringen oproepen. De middagen met Poolsinger & Friends zijn gezellige bijeenkomsten van muziekliefhebbers, gelijkgestemden en (“oude”) bekenden. 

Een paar leuke uurtjes in de namiddag van zaterdag 4 november ! Kom je ook ?

Reserveren: www.theaterhethof.nl

Hommage aan Mercedes Sosa

El Alma de la Negra”  (De ziel van haar wezen)

 Uitgevoerd door Conchita & Pedro

 Een muziekvoorstelling met passionele zang en muziek gewijd aan het leven en werk van deze wereldberoemde zangeres en activiste.

De liederen die zij ten gehore bracht waren veelal maatschappelijk bewogen en stonden dicht bij het volk. Haar bijnaam was ‘la Negra’. Conchita neemt de luisteraar mee op de indrukwekkende levensreis van Mercedes Sosa. Zij zingt een selectie van haar mooiste liederen, begeleid door Pieter op gitaar en bandoneón in authentieke Argentijnse muziekstijlen.

  • Conchita Barbé Vicuña (zang) en
  • Pieter Thijssen (gitaar en bandoneon)

Kaarten te bestellen online: https://sosahommage.eventgoose.com

Beluister hen op Spotify: https://open.spotify.com/album/52B7bHcuxaS6w6emvb3cCh?si=kRh

En kijk voor meer info: http://zangeresconchita.nl/inhoud-mercedes-sosa

The Hof Boomers-Huisband

De Hof-Boomers-Huisband geeft een concert op donderdag 12 oktober met de allergrootste hits uit de jaren ’50, ’60 en ’70 !

Na de zeer geslaagde en bijzonder enthousiast ontvangen concerten van vorig seizoen, kunnen alle liefhebbers van de band en hun muziek ook dit seizoen hun hart weer ophalen en meezingen, swingen en dansen in Theater Het Hof.

De formatie ‘Hof-Boomers-Huisband’ brengt muziek uit de glorietijd van o.a. de Stones, Beatles, Elvis Presley, CCR, Roy Orbison en Animals ten gehore. Vanaf 20.00 uur is er weer gelegenheid tot luisteren, meezingen of dansen met die heerlijke muziek uit dat creatieve tijdperk, dat nooit meer uit ons collectieve geheugen zal verdwijnen.

Alleen het aantal decibellen zal niet boven aangenaam niveau uitstijgen, waardoor ook onderlinge gesprekken mogelijk blijven en alleen het luistergenot een ‘Boost’ zal krijgen.

De toegang is gratis en reserveren niet noodzakelijk, maar wel aan te bevelen, zodat de organisatie weet waar ze aan toe is en niemand teleur hoeft te stellen.

De ‘Hof-Boomershuisband’ bestaande uit George van Heeteringen (drums), Jan Klop (basgitaar), Joop van der Linden (toetsen/slaggitaar) en Geert Scheijgrond (sologitaar) hopen u te mogen begroeten tijdens dit concert op deze bijzondere donderdagavond!

De Indische waterlelies – sprookjesballet voor de hele familie

Ergens in de jungle ligt een mooie vijver, waar alle dieren uit komen drinken. Bij volle maan komt altijd de maangodin met haar sterren naar beneden, om op de vijver te dansen. Maar elke nacht verschijnt daar een tovenaar, om met zijn mooie stem iedereen te betoveren die hem hoort. De tovenaar voelt zich eenzaam en vangt iedereen met zijn gezang, zodat hij niet alleen is. Gelukkig heeft de maangodin de toverkracht van de maan. Daarom kan de tovenaar haar en de sterren niet vangen. Op een nacht, wanneer het bijna dag wordt en de maan langzaam verdwijnt, vertrekken de maangodin en de sterren weer naar de hemel. Maar drie ondeugende sterren willen zo graag door dansen op de vijver, dat ze stiekem terug gaan. Terwijl zij dansen is de maan met haar beschermende toverkracht verdwenen. En dan verschijnt de tovenaar. Hij tilt zijn armen op en begint te zingen met zijn betoverende stem.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de gemeente Arnhem.

Informatie over Danstheater LethDansant: https://steffievanleth.nl/lethdansant.html

Reserveren: www.theaterhethof.nl

De Indische waterlelies – sprookjesballet voor de hele familie

Ergens in de jungle ligt een mooie vijver, waar alle dieren uit komen drinken. Bij volle maan komt altijd de maangodin met haar sterren naar beneden, om op de vijver te dansen. Maar elke nacht verschijnt daar een tovenaar, om met zijn mooie stem iedereen te betoveren die hem hoort. De tovenaar voelt zich eenzaam en vangt iedereen met zijn gezang, zodat hij niet alleen is. Gelukkig heeft de maangodin de toverkracht van de maan. Daarom kan de tovenaar haar en de sterren niet vangen. Op een nacht, wanneer het bijna dag wordt en de maan langzaam verdwijnt, vertrekken de maangodin en de sterren weer naar de hemel. Maar drie ondeugende sterren willen zo graag door dansen op de vijver, dat ze stiekem terug gaan. Terwijl zij dansen is de maan met haar beschermende toverkracht verdwenen. En dan verschijnt de tovenaar. Hij tilt zijn armen op en begint te zingen met zijn betoverende stem.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de gemeente Arnhem.

Informatie over Danstheater LethDansant: https://steffievanleth.nl/lethdansant.html

Reserveren: www.theaterhethof.nl

 

1 2 3 46